Säkerhet ombord

Säkerhet ombord på våra båtar

Covid-19

Med anledning Covid -19, vill vi på Sea Events informera om att vi följer situationen noga och håller oss uppdaterade via berörda myndigheter och följer de direktiv som ges. Vi arbetar löpande och aktivt med att anpassa oss efter rådande situation, för att du som gäst ska känna dig trygg hos oss. Vår högsta prioritet är våra gästers och medarbetares hälsa och välbefinnande.

Säkerhet

Våra RIB båtar är CE godkända och utrustade efter Transportstyrelsens krav på utrustning för snabba fartyg. Våra gäster sitter akterut (bak), vilket skapar spännande och säkra färder. Ombord finns elektroniska sjökortsplottrar, VHF, AIS och högfartsradar. Både båtar och gäster är försäkrade i Svedea.

Alla kaptener har naturligtvis all den utbildning och de certifikat som krävs. Vi har dessutom det med råge. Men viktigast är att vi alla har mycket stor erfarenhet från sjön både som seglare och RIB kaptener. Med den erfarenhet som vi besitter kommer det goda omdöme som krävs vid utmaningar av naturens krafter. Vi ägnar oss inte åt extremåkning.

Vi avråder gravida och de som har svårare rygg/nack/höftbesvär att åka RIB. I soffan i aktern (bak) blir turen stadig och bekväm för dem med lättare besvär. Vi har ingen åldersgräns men för att nå ned till durken (båtgolvet) måste man vara 140 centimeter lång.

Inför varje resa görs en ordentlig genomgång av gästernas säkerhetsutrustning och vad som är viktigt att tänka på vid RIB färder. Vi avbokar inte våra event på grund av väder eller vind om det inte finns en uppenbar säkerhetsrisk.

Utrustning

Alla gäster erbjuds sjökläder av högsta kvalitet. Vi har varma flytoveraller, 275N flytvästar, mössor, handskar och goggles. Varma dagar byter vi ut flytoverallerna mot vindtäta jackor.

Att tänka på

Vi har all utrustning för färden. Ta gärna på bekväma skor. Bortsett från regn blir man normalt inte blöt. Det går därför bra att ta med smartphone eller kamera i fickan.