Upplev spännande Landsort

Landsort eller Öja som ön egentligen heter, är Stockholms Skärgårds sydligaste utpost. Ön idealisk för att besöka med ribbåt med dess vackra omgivning av Ytterskärgård. Ön är mest känd för sin fyr, som byggdes i början 1670-talet och som fortfarande är bruk.
Landsort är också känt för sin betydelse för Sveriges försvar.
Under 1970-talets Kalla krig byggdes ett ERSTA-batteri på ön. Denna intressanta försvarsanläggning är idag ett museum, som vi varmt rekommenderar att besöka.

Vår resa startar i Nynäshamn. Söder om Nynäshamn åker vi på insidan om ön Järflotta. Vi åker genom trånga passager som den kända Dragets Kanal och passerar härliga sandstränder på vår väg till Landsort. Står ERSTA-batteriet på programmet anlöper vi Norrhamn. Ska fyren och byn besökas går vi i stället till Österhamn, som kan upplevas lite trång och utmanande. Men våra erfarna kaptener tar ribbåten lugnt in mellan skären.

På Landsort fikar vi gärna på Svedtiljas. Eller varför inte avnjuta en middag högst uppe i lotsutkiken med en makalös utsikt i alla väderstreck? Om väder och vind tillåter, tar vi havsvägen tillbaka via utsidan om Järflotta.
Vi kan också passa på att spana efter säl när vi ändå är i området.

Tid cirka 3 timmar

Prisexempel 1.200 kr per person exklusive moms (minimum 10 personer). Transport, guidning och fika ingår (dryck tillkommer).

Som deltagare får du låna flytväst och vindglasögon samt flytoverall eller vindjacka, allt beroende på väder och vind.

Skicka in Förfrågan eller ring 08-611 1929 så hittar vi rätt lösning.

Ladda ned produktblad

 

Förfrågan

  • YYYY dash MM dash DD
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.