Landsort med ribbåt

Landsort eller Öja som ön egentligen heter, är Stockholms Skärgårds sydligaste utpost. Ön idealisk för att besöka med ribbåt med dess vackra omgivning av ytterskärgård. Ön är mest känd för sin fyr, som byggdes i början 1670-talet och som fortfarande är bruk.
Landsort är också känt för sin betydelse för Sveriges försvar.
Under 1970-talets Kalla krig byggdes ett ERSTA-batteri på ön. Denna intressanta försvarsanläggning är idag ett museum, som vi varmt rekommenderar att besöka.

Vår resa startar i Nynäshamn. Söder om Nynäshamn åker vi på insidan om ön Järflotta. Vi åker genom trånga passager som den kända Dragets Kanal och passerar härliga sandstränder på vår väg till Landsort. Står ERSTA-batteriet på programmet anlöper vi Norrhamn. Ska fyren och byn besökas går vi i stället till Österhamn.

På Landsort kan vi fika om lusten faller sig på. Eller varför inte avnjuta en middag högst uppe i lotsutkiken med en makalös utsikt i alla väderstreck? Om väder och vind tillåter, tar vi havsvägen tillbaka via utsidan om Järflotta.
Vi kan också passa på att spana efter säl när vi ändå är i området.

Kontakta oss här vid eventuella frågor eller vid bokning så hjälper vi er!

Tid från 3 timmar

Förfrågan och prisexempel

Relaterade event

Transport med ribbåt

Vi kan Stockholms alla vatten. Vi hämtar och lämnar där det är bekvämast för våra gäster. Och låt oss berätta lite mer om våra fantastiska vatten.

Läs mer

Nåttarö special med ribbåt

Stockholms södra skärgård är en riktig pärla. Njut den med oss.

Läs mer

Möja med ribbåt

Vid Möja börjar ytterskärgården. Denna levande skärgårdsö erbjuder spännande aktiviter och utmärkta krogar.

Läs mer