Till Landsort med ribbåt

Landsort eller Öja som ön egentligen heter, är Stockholms Skärgårds sydligaste utpost. Idealiskt för ribbåt. Ön är mest känd för sin fyr, som byggdes i början 1670-talet och som fortfarande är bruk. Landsort är också känt för sin betydelse för Sveriges försvar. Under 1970-talets Kalla krig byggdes ERSTA-batteriet. Denna intressanta försvarsanläggning är idag ett museum, som vi varmt rekommenderar.
Vår resa startar i Nynäshamn. Söder om Nynäshamn åker vi på insidan om ön Järflotta. Vi åker genom trånga passager som den kända Dragets Kanal och passerar härliga sandstränder på vår väg till Landsort.

Står ERSTA-batteriet på programmet anlöper vi Norrhamn. Ska fyren och byn besökas går vi till Österhamn. På Landsort kan vi fika. Eller avnjuta en middag högst uppe i lotsutkiken med en makalös utsikt i alla väderstreck. Om väder och vind tillåter, tar vi havsvägen tillbaka via utsidan om Järflotta. Vi kan också passa på att spana efter säl.

Pris exkl moms från SEK 900 per person med besök på ERSTA-batteriet
Priset avser 12 personer
Tid från 3 timmar

Boka

Namn

E-mail

Telefonnummer

Önskat datum

Ditt meddelande

+46 8 611 1929

Relaterade event

Ribbåt till Skärgårdskrog

Skärgården är full av riktigt bra krogar. Kombinera en härlig, fartfylld resa i våra ribbåtar med en smakupplevelse.

Läs mer

Transport med ribbåt

Vi kan Stockholms alla vatten. Vi hämtar och lämnar där det är bekvämast för våra gäster. Och låt oss berätta lite mer om våra fantastiska vatten.

Läs mer

Nåttarö Special med ribbåt

Stockholms södra skärgård är en riktig pärla. Njut den med oss.

Läs mer